Vertinnen

De "kleine" broeder van zilver
Vertinnen is een oppervlaktebehandeling die door de veelzijdige toepassing van tin op een breed spectrum van producten kan worden toegepast.

AHC Benelux BV is Uw partner als het om het vertinnen van de meest uiteenlopende onderdelen c.q. producten gaat. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we zelfs bij de meest complexe vormen een onberispelijke kwaliteit waarborgen.

 Bij de galvanische vertinning wordt in een elektrolyt, waaraan tinzouten zijn toegevoegd, tin door middel van een elektrische stoom, op een geleidend oppervlak van metalen producten aangebracht.

Evenals bij andere elektrolytische processen beïnvloeden de chemische samenstellingen van de elektrolyten, de stroomsterkte, en de spanning de eigenschappen van de lagen. De procestemperaturen variëren tussen 15 – 30 °C.

Bij AHC kunt u kiezen uit zowel een trommel- als ook het hangprocédé. Door deze flexibel in te zetten vertinmethodes zijn wij in staat zowel enkelstuks als ook massaproducten met zeer korte leverttijden aan te bieden. AHC appliceerd zowel glans als ook mat tin lagen.

 

Typische applicaties vindt men in diverse industrieën zoals:

  • Halfgeleider
  • Hoog- en middenspanning
  • Electronica
  • Luchtvaart
 
Laageigenschappen

Max. laagdikte

ca. 60 µm 

Elektrische weerstand

115 · 10-9 Ωm

Elektrische gleidbaarheid

tot 8.7 · 10+6 Ω-1 m-1 (at 20°C)

Hardheid

20 - 27 HV

Algemene normen

NLN-D-1357

MIL-T-10727


 

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Downloads Download
Aalberts Industries

AHC Benelux BV © 2018. Alle rechten voorbehouden.
Lees hier onze privacyverklaring.