Verzilveren

Technische laag met visuele Eigenschappen
Verzilveren is een oppervlaktebehandeling die door de veelzijdige toepassing van zilver op een breed spectrum van producten kan worden toegepast. AHC Benelux BV is uw partner als het om het verzilveren van de meest uiteenlopende onderdelen c.q. producten gaat. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we zelfs bij de meest complexe vormen een perfecte kwaliteit waarborgen.

Bij de galvanische verzilvering wordt in een elektrolyt, waaraan zilverzouten zijn toegevoegd, zilver door middel van een elektrische stoom, op een geleidend oppervlak van metalen producten aangebracht. De chemische samenstelling van de elektrolyt en de procesparameters beïnvloeden daarbij de laageigenschappen. 

De procestemperaturen variëren tussen 15 – 30 °C. AHC beschikt voor het verzilveren zowel over hang- als ook trommellijnen. Beide methodes maken het mogelijk om zowel enkelstuks als ook grote series met een uitstekende reproduceerbaarheid te behandelen. Om u een perfecte kwaliteit te garanderen beschikken wij over uiterst nauwkeurige meetapparatuur.


Naast de productkwaliteit vinden wij de kwaliteit van het milieu zeer belangrijk. Ons bewakingssysteem (IPC-AWS) bewaakt 24 uur per dag de (spoel)waterkwaliteit. Bovendien hebben wij een speciale waterzuiveringsinstallatie voor het zuiveren en hergebruiken van het spoelwater ontwikkeld.

 

Typische applicaties vindt men binnen talrijke industriën, zoals bij voorbeeld:

 

  • Telecommunikatie
  • Hoog - en middenspanning
  • Electronica
  • Voedingsmiddel
  • Lucht - en Ruimtevaart
  • Radar en Navigatie
 
Laageigenschappen

Max. laagdikte

ca. 200 µm 

Elektrische Weerstand

16 – 18.8 10-9 Ωm

Elektrische geleidbaarheid

bis zu 62.5 · 10+6 Ω-1 m-1 (bei 20°C)

Hardheid

70 - 160 HV

Algemene normen

NLN-D-1357
Fed. Spec. QQ-S-365


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Aalberts Industries

AHC Benelux BV © 2018. Alle rechten voorbehouden.
Lees hier onze privacyverklaring.