MAGOXID-COAT®

Industriële laag voor Magnesiumlegeringen
MAGOXID-COAT ® is een plasma chemische oppervlaktebehandeling voor het verbeteren van magnesium legeringen. De coating wordt aangebracht in een elektrolytische zoutoplossing. Hier wordt het werkstuk in verbinding met een externe voedingsbron als anode geschakeld. In het proces van anodisatie ontlaad zich een zuurstof-plasma op het werkstukoppervlak, smelt het oppervlak voor een korte tijd en ontstaan zo twee keramische oxidelagen die vast met de buitenste metaallaag verbonden zijn. Een barrièrelaag met een dikte van ongeveer 100 nm zorgt voor de verbinding met het magnesiumwerkstuk. Dit wordt gevolgd door een lage porositeit en porie-rijk oxide keramiek. Dit laminaat beschermt het magnesium tegen slijtage en corrosie. Een variant van de MAGOXID-COAT® coating is MAGOXID-COAT® zwart. Deze laag bevat lichtbestendig, chemisch inerte spinellen, bijvoorbeeld magnesium-aluminium-oxide mineralen, en is geschikt voor het behandelen van bijna alle Magnesiumlegeringen.

De MAGOXID-COAT ® laag een kristallijn oxide keramiek met een hoog percentage zeer resistente verbindingen zoals spinellen, bijvoorbeeld MgAl2O4. De plasma-chemisch proces leidt daardoor tot keramische lagen die aan verdere eisen zoals hardheid, contouren loyaliteit, buigsterkte, maatnauwkeurigheid of temperatuurstress naast slijtvast en corrosiebescherming oxyde.

Slijtagegedragd

 

 

 

 

 

 

 

"Slijtagegedrag van een anodische oxide films op GD AZ 91 Taber schuren Test (CS 10 rollen, belasting 10 N, lichtmetalen AZ 91)"

 

Corrosiebestendigheid 

Systeem Corrosiebestendigheid (in uren)
MAGOXID-COAT®              80-100
MAGOXID-COAT® + waterglas 250-300
MAGOXID-COAT® + Silan 430-600
MAGOXID-COAT® + EP-Poedercoat 750-1.000
MAGOXID-COAT® + Silan + EP-Poedercoat > 1.000

 

Downloads

Aalberts Industries

AHC Benelux BV © 2018. Alle rechten voorbehouden.
Lees hier onze privacyverklaring.