Technisch Anodiseren

Bescherming tegen corrosie en slijtage
Normaalanodiseren, beter bekend als technisch anodiseren is ontwikkelt om aluminium en aluminiumcomponenten zowel functioneel als ook decoratief te verbeteren.

Deze laag wordt door anodische oxidatie in een gekoelde zuurelektrolyt met speciale samenstelling gevormd. Met behulp van een elektrische gelijkstroom  wordt het basismateriaal aan het oppervlak tot een aluminiumoxidelaag omgevormd..

De te behalen laagdikte is afhankelijk van de toepassing, de gewenste laageigenschappen en andere parameters. Voor de meeste applicaties kunnen laagdiktes van 5 – 20 µm worden bereikt. Slechts 1/3 van de oxidelaag  wordt opgebouwd, de rest dringt in een aluminium in. Dit moet tijdens de ontwerpfase in acht worden genomen.

Vrijwel alle technisch interessante aluminum kneed-, giet en spuitlegeringen kunnen met geanodiseer worden. De legering is echter een bepalende factoor als het gaat om de kleur van het geanodiseerde deel. Een legering uit de 3000 serie kleurt grijs  en een 7000 legering wordt goud van kleur. Uw contactpersonen binnen AHC kunnen hierin adviseren

Beschikbare kleuren zijn blank en zwart.  Andere kleuren zijn afhankelijk van de parameters op aanvraag beschikbaar. 

 

Laageigenschappen 

Max. laagdikte

tot 20 µm

Corrosiebescherming  

Max. 2.000 uur zoutsproeitest

conform DIN 50021 ESS

Hardheid

ca. 250 HV 0,025, afhankelijk van de legering

Algemene Norm 

MIL-8625 Type II

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Aalberts Industries

AHC Benelux BV © 2018. Alle rechten voorbehouden.
Lees hier onze privacyverklaring.